22 mai 2011

Sfarsitul lumii va fi pe 21 mai 2011 nu pe 21 decembrie 2012

De ceva timp am inceput sa observ ca au aparut diferite articole pe net care sustin ca sfarsitul lumii va fi anul acesta pe 21 mai. La inceput am incercat sa ocolesc subiectul, sa nu scriu despre aceasta teorie pentru simplu fapt ca mi se pare ceva ridicol cum in ultimul timp tot mai multi apar peste noapte sustinand ca stiu data exacta a apocalipsei sau ce fel de catastrofe globale vor duce la sfarsitul lumii in 2012. Dar m-am hotarat sa scriu intr-un final pentru ca se pare ca aceasta teorie are adepti in toata lumea care o iau prea in serios.
Din articolele citite de mine reiese ca un anumit autor crestin de emisiuni religioase, si presedinte al retelei de emisii evanghelice Family Stations din California SUA, pe nume Harold Egberd Camping in varsta de 88 de ani, a analizat Biblia timp de aproape 70 de ani si a dezvoltat un intreg sistem matematic prin care sa interpreteze profetiile ascunse in Biblie. In urma cu catvia ani, dupa ce Camping efectuase niste calcule a ramas uimit de cea ce descoperise, si anume ca sfarsitul lumii va fi pe 21 mai 2011. Camping sustine ca 21 mai 2011 reprezinta data intoarcerii lui Hristos pe pamant, iar pe 21 octombrie 2011 Dumnezeu va distruge pamantul. Sustinatorii acestei teorii sunt pe deplin convinsi de aceasta data incat au inceput sa o promoveze peste tot in lume prin manifestari, pancarde publicitare si un site web http://www.wecanknow.com care promoveaza intoarcerea lui Iisus Hristos pe pamant pe 21 mai anul acesta, si care sustine ca aceasta data este 100% corecta.
Si totusi, nu este pentru prima data cand Camping face referire la o data exacta a judecatii de apoi. Pe 6 septembrie 1994 zeci de adepti a lui Harold Egberd Camping sau adunat in Cladirea Memoriala a Veteranilor din Alameda cu bibliile deschise spre cer asteptand coborarea lui Hristor pe pamant, eveniment pe care Camping il promitea de doi ani, Si dupa cum bine stiti acest lucru nu s-a intamplat. Camping se aparea spunand ca este posibil sa fi facut o eroare matematica, motiv pentru care si-a petrecut urmatorii 10 ani facand noi calcule matematice ajungand intr-un final ca data corecta a intoarcerii lui Iisus pe pamant este defapt 21 mai 2011, iar data sfarsitului lumii, cand dumnezeu va distruge pamantul este pe 21 octombrie 2011.
In 2010 o femeie in varsta de 31 de ani din Colorado Spings SUA, pe nume Maria Exley, dupa ce a ascultat emisiunile postului Family Radio prin care Horald Egberd Camping cerea lumii sa faca cunoscuta aceasta data peste tot in tara si in lume, a inceput sa cheltuie, somera fiind 1.200 de dolari pe reclame care sa apara pe 10 autobuze publice din Colorado Springs cu mesajul: "Salvati data! Intoarcerea lui Hristos: 21 may 2011" Maria Exley nu este singura persoana, si alti sustinatori a lui Camping au inchiriat panouri publicitare pentru promovarea datei de 21 mai 2011. Ciudat este faptul ca data zilei este tot 21, ca si 21 decembrie 2012. Ma intreb ce va zice acest Camping atunci cand va vedea ca s-a inselat si de aceasta data!? Va zice poate ca a facut din nou o eroare de calcul si ca data sfarsitului lumii va fi pe 21 decembrie 2012. Si cand si aceasta data va da gres, nu va mai putea sa explice unde a gresit pentru ca va fi probabil mort... la 88 de ani ai sai, nu cred ca va mai apuca 21 decembrie 2012... Adevarat sau nu, vom afla cu cu exactitate peste 4 luni, pana atunci puteti lasa comentarii cu parerile voastre mai jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution